Hoppa till sidans innehåll
Foto: Viktoria Olandersson Jonas Olandersson efter målgång. Nöjd efter att han slaigt farsan i en löptävling.

Jonas - En av alla Tough Viking

30 APR 2016 12:04
Flera Rydalöpare deltog i tävlingen Tough Viking i göteborg den gångna helgen. Lars Olandersson skriver här om upplevelsen att bli slagen av sina barn. -Nu har det hänt, jag har blivit slagen av mina barn i en löptävling, må vara en hinderbana men ändå en löptävling.
  • Skapad: 30 APR 2016 12:04

Nu har det hänt, jag har blivit slagen av mina barn i en löptävling, må vara en hinderbana men ändå en löptävling.

I lördags var det dags för Tough Viking i Göteborg, En tävling som Jonas, min pojk, hade utmanat mig i.

Det är en OCR-Tävling (Obstacle Course Race) 8 km löpning med cirka 20 hinder.

På startlinjen står vi denna kalla 23 april och ser 20 amerikanska fotbollsspelare som ska stoppa oss när startskottet avlossats. Siktade på en liten klen en som föll men drog med sig mig i fallet, för Jonas gick det bättre. Vid nästa hinder var jag ikapp, i och ur container, Jonas drar ifrån igen. Krypa under nät och över några murar som inte var så höga och sedan uppför en hoppbacke som finns i Slottsskogen där banan går. Mycket löpning och några lätta hinder, som att springa genom eld och ett dopp i isvatten.

Då kom monkey bar, det där när man ska svinga sig med armarna under en liggande stege, första halvan gick bra men sedan lutade stegen uppåt och jag ramlade ner. Gjorde ett försök till sedan tog jag straffet som var 30 armhävningar med upphopp. När jag hade några kvar såg jag Jonas som enkelt svingade sig genom hindret. Ett hinder till och Jonas var långt före mig och efter dip walk, där man med armarna går på två ledstänger med kroppen hängande mellan, var kraften i armarna helt slut.

Några roliga hinder till innan ringarna kom, två försök och sedan samma straff igen, samma sak vid repet som man ska klättra upp i.

Efter röjdykaren, en dypöl som man skulle simma i, luktade man inte gott och det var bra att man fick åka rutschkana ner i stora dammen efteråt. Bland de sista hindren var en hög ramp som skulle forceras. Från toppen hängde det ner rep som man fick använda. Jag försökte på vänster sidan där repen var kortare (hade en deal med Jonas om att det var där vi skulle upp) ni förstår att det slutade med straff igen. Efter målgång mötte jag Jonas på väg till sjuktältet för att leta efter mig, han hade inte sett när jag låg och tog straff och trodde jag var före i mål.

Jonas klarade hela banan utan straff, mycket bra gjort och var en kvart före mig i mål.

Jag hade förberett mig med löpträning i Ryda medans Jonas tränat på gym, men den stora anledningen är att jag blivit gammal och svag.

 

Lars Olandersson -En besegrad man.

Skribent: Marcus Branell
Epost: This is a mailto link

sisu_webb_banner_170x170_samverkan 

 

Förslag, ris eller ros, något som saknas eller något du vill se på hemsidan eller i kalendern? Skicka ett mail till: This is a mailto link

Postadress:
Ryda SK - Friidrott
Almesåsen
53496 Vara

Besöksadress:
Almesåsen
53496 Vara

Kontakt:
Tel: 051212180
E-post: This is a mailto link

Se all info